شهربانو قهاری

بیوگرافی شهربانو قهاری

شهربانو قهاری یکی از روانشناسان ایران بوده که رزومه درخشانی دارد. ایشان فارغ التحصیل دکتر‌ی تخصصی بالینی بوده و مجوز فعالیت روانشناسی از سازمان نظام روانشناسی به شماره ۸۰۵ دارند. این شماره مجوز قابل استعلام بوده و مخاطبان عزیز می‌توانند از سازمان روانشناسی و مشاوره ایران آن را استعلام کنند. فعالیت دکتر شهربانو قهاری در تهران است. 

زندگی نامه دکتر شهربانو قهاری 

دکتر شهربانو قهاری عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران هستند. ایشان در زمینه روانشناسی بالینی مطالعات گشترده‌ای انجام داده و توانسته اند در این زمینه آثار موفقی به جا بگذارند. ایشان سعی داشتند تا در تمام آثار خود درباره موضوعات مهم جامعه اعم از کودکان تا افراد سالمند صحبت کرده و مشکلات عمده آنان را زیر ذره‌بین قرار دهد. ایشان مدرک روانشناسی خود را از دانشگاه علامه طباطبایی، کارشناسی ارشد و دکترای بالینی را از دانشگاه علوم پزشکی دریافت کرده اند. 

همکاری‌های دکتر شهربانو قهاری در طول سال‌های تحصیلشان عبارت اند از؛ 

  • مرکز مشاوره سگال (1384 تاکنون) خوابگاه نیمه 
  • وقت دانشگاه تهران (1384 تاکنون) نیمه وقت
  • ‌‌‌‌‌مرکز مشاوره دانشگاه تهران (1382 تاکنون) نیمه حضوری با هدف درمان شناختی-رفتاری اختلالات اضطرابی، افسردگی و اعتیاد از دانشجویان دانشگاه

ایشان به دلی مطالعات گسترده‌ای که در زمینه روانشناسی بالینی داشته اند، توانسته چند مقاله مهم به نام هوش هیجانی ۱۳۸۶ و سالم زندگی کنید ۱۳۸۶ در سطح بین المللی به چاپ برسانند. تا امروز در دوره‌های روانشناسی زیادی شرکت و کارگاه‌های آموزشی زیادی نیز برگزار کرده اند. 

اعتقادات دکتر شهربانو قهاری درباره روانشناسی بالینی 

دکتر شهربانو قهاری معتقد است که روانشناسی بالینی با ارتقای سلامت روان، ارائه حمایت از افراد مبتلا، حمایت از آگاهی از سلامت روان، و کمک به رفاه جوامع، تأثیر عمیقی بر جامعه دارد. کار روانشناسان بالینی به ساختن جامعه ای سالم تر و انعطاف پذیرتر کمک می کند که به سلامت روانی اهمیت می دهد و بهزیستی عاطفی اعضای خود را در اولویت قرار می دهد.

ایشان برای تحریر تمامی آثار خود تحقیقاتی را برای پیشبرد درک مخاطبان از اختلالات سلامت روان، رویکردهای درمانی و فرآیندهای روانی انجام داده اند. تحقیقات ایشان به توسعه درمان‌ها، مداخلات و بهترین شیوه‌های جدید در زمینه مراقبت از سلامت روان کمک کرده و منجر به بهبود مستمر کیفیت وضعیت سلامت روان خانواده، و درک بهتر آنها بر تاثیر آن برای به وجود آوردن یک جامعه سالم می‌شود.

ایشان در آثارشان بیشتر به افزایش آگاهی در مورد مسائل بهداشت روانی و کاهش انگ پیرامون بیماری روانی اشاره می‌کنند و سعی کرده اند با آموزش مردم، حمایت از منابع سلامت روان و ترویج شیوه های خودمراقبتی، به ایجاد جامعه حمایتی و درک بیشتر برای افرادی که با نگرانی های مربوط به سلامت روان دست کمک زیادی کنند. 

ایشان با مشاوره‌های درست  و شناسایی عوامل خطر، انجام ارزیابی ها و ارائه راهبردهای مداخله زودهنگام، نقش مهمی در پیشگیری از مشکلات سلامت روان ایفا بسیاری از مراجعه کنندگان خود داشته اند. 

دکتر شهربانو قهاری در تمامی جلسات مشاوره و نگارش کتاب‌های خود، با شناخت علائم هشداردهنده و پرداختن به مسائل پیشگیرانه توانسته تا حد زیادی  از بروز اختلالات شدیدتر سلامت روان  مراجعه کنندگان خود و مخاطبان خود جلوگیری کنند.

موضوع آثار دکتر شهربانو قهاری درباره چیست؟

کتاب‌های دکتر شهربانو قهاری طیف گسترده‌ای از موضوعات مرتبط با سلامت روان، ارزیابی روان‌شناختی، تکنیک‌های درمانی، یافته‌های پژوهشی و عملکرد حرفه‌ای را پوشش می‌دهند. 

ایشان  اغلب اطلاعات عمیقی در مورد اختلالات مختلف سلامت روان، از جمله علائم، علل، تشخیص و گزینه های درمانی ارائه می دهند. موضوعات کتاب ایشان شامل اختلالات اضطرابی، اختلالات خلقی، اختلالات شخصیتی، اختلالات روان پریشی، اختلالات مربوط به تروما و موارد دیگر است.

ایشان در آثار خود به بررسی روش ها و رویکردهای درمانی مختلف مورد استفاده در درمان مسائل سلامت روان را پرداخته و اطلاعات مفیدی به مخاطبان خود می‌دهد. این اطلاعات شامل درمان شناختی-رفتاری (CBT)، درمان روان پویشی، درمان انسان گرایانه، مداخلات مبتنی بر ذهن آگاهی، رفتار درمانی دیالکتیکی (DBT) و سایر شیوه های مبتنی بر شواهد است.

دکتر شهربانو قهاری سعی کرده‌اند در آثار خود در مورد فرآیند ارزیابی روان‌شناختی، از جمله تست استاندارد، مصاحبه‌های بالینی، تکنیک‌های مشاهده و سایر ابزارهای ارزیابی مورد استفاده برای ارزیابی سلامت روانی و عملکرد مراجع بحث ‌کنند.

همچنین ایشان به ملاحظات و دستورالعمل‌های اخلاقی برای روانشناسان شاغل، از جمله مسائل مربوط به رازداری، رضایت آگاهانه، مرزهای درمان، صلاحیت فرهنگی، و مسئولیت های قانونی در آوار خود پرداخته اند. 

بعضی از کتاب‌های ایشان بر کار با جمعیت های خاص مانند کودکان و نوجوانان، سالمندان،  افراد دارای معلولیت، جانبازان و سایر گروه های به حاشیه رانده شده تمرکز دارند. این نگارش‌های دکتر قهاری بینش هایی را در مورد نیازهای سلامت روان منحصر به فرد این جمعیت ها  و راهبردهایی را برای مداخله مؤثر ارائه می دهند.