کتاب آیا ما برده ژن هایمان هستیم؟

Are We Slaves to Our Genes?

نویسنده:
مترجم: ,
ناشر:

۲۲۰,۰۰۰ تومان

ناموجود

انتشار میلادی
انتشار شمسی 1402
شابک 9786003512054
نوع جلد شومیز
قطع وزیری
تعداد صفحه 400
سری چاپ 1

Array

0/5 (0 دیدگاه)

علم و فلسفه‌ی ژنتیک

کتاب آیا ما برده ژن‌ هایمان هستیم؟ اثری از دنیس الکساندر است که نگاهی تامل برانگیز در مورد تعامل پیچیده میان ژنتیک و آزادی انسان دارد. در اصل این کتاب به علم ژنتیک اشاره دارد و روایتی قابل فهم و جذاب بیان می‌کند. 

این که تا چه حد DNA ما رفتار، سلامت و انتخاب‌های زندگی ما را دیکته می‌کند. الکساندر، بیوشیمی‌دان شناخته شده‌ای است که در این کتاب دیدگاه جبرگرایانه‌ ژنتیک را به چالش می‌کشد. او از درک ظریفی حمایت می‌کند که هم استعدادهای بیولوژیکی و هم ظرفیت عامل انسانی را در نظر می‌گیرد. 

دنیس الکساندر در کتاب آیا ما برده ژن هایمان هستیم؟ سعی می‌کند تا این تصور را که زندگی‌های ما از پیش توسط ساختار ژنتیکی ما تعیین شده است را تشریح کند. 

ژن‌ها و سرنوشت ما!

در گذشته باور بر این بود که وراثت همه چیز را تعیین می‌کند. اما الکساندر این نظریه‌ غیر واقعی  را به چالش می‌کشد که ژن‌ها تنها معماران سرنوشت ما هستند. 

او معتقد است در حالی که ژنتیک نقش مهمی در تأثیرگذاری بر جنبه‌های خاصی از زیست‌شناسی و رفتار ما دارد. اما محیط، انتخاب‌های شخصی و شانس نیز تأثیرات قابل‌توجهی در این زمینه دارند. 

نویسنده در کتاب آیا ما برده ژن هایمان هستیم؟ بر مفهوم استعداد ژنتیکی در مقابل جبر تأکید می‌کند. او نشان می‌دهد که چگونه عوامل مختلفی علاوه بر ژنتیک در ایجاد صفات و رفتارهای پیچیده نقش دارند.

فراتر از جبر ژنتیکی

در چند دهه‌ اخیر مطالعات گسترده‌ای در حوزه‌ ژنتیک صورت گرفته است. یکی از نتایج حاصل از این مطالعات این است که در بهترین حالت، هیچ ژن خاصی، برای هیچ رفتار خاصی وجود ندارد. 

الکساندر با کمک روشی چند رشته‌ای، می‌کوشد تا چگونگی اتصال اکتشافات علمی در ژنتیک با ملاحظات فلسفی، اخلاقی و الهیاتی را مورد بررسی دقیق خود قرار دهد. او به بحث‌های پیرامون جبر ژنتیکی اشاره می‌کند. 

نویسنده نگاه متعادلی در مورد پتانسیل و محدودیت‌های علم ژنتیک در اختیار خوانندگان قرار می‌دهد. از این رو، مطالعه کتاب آیا ما برده ژن‌ هایمان هستیم؟ برای هر فردی که علاقه‌مند به تاثیر ژنتیک بر هویت، اخلاق و جوهر آزادی انسان است، توصیه می‌شود.

رمز درون

بخش قابل توجهی از کتاب به بحث در مورد مفاهیم اخلاقی دانش و فناوری ژنتیک اختصاص دارد. الکساندر بحث‌های مربوط به آزمایش ژنتیک و ژن درمانی را می‌گشاید و احتیاط‌ها و ملاحظات اخلاقی در کاربرد علم ژنتیک را مشخص می‌کند. 

نویسنده اطلاعات ژنتیکی را برای توانمندسازی افراد در تصمیم‌گیری‌های مرتبط با سلامت و همچنین آگاهی از خطرات تبعیض ژنتیکی و نقض حریم خصوصی، در اختیار خوانندگان قرار می‌دهد. 

در حقیقت کتاب آیا ما برده ژن هایمان هستیم؟ با بیان مفاهیم اساسی ژنتیک، تاریخچه‌ تحقیقات ژنتیکی و آخرین پیشرفت‌ها خوانندگان را راهنمایی می‌کند.

علم، اخلاق و روح انسان

الکساندر از مسائل فلسفی و کلامی در مورد اختیار، ماهیت انسان و نقش خدا در زمینه‌ علم ژنتیک سخن می‌گوید. او با پیشینه‌ خود در زمینه‌ علم و دین، دیدگاه منحصر به فردی معرفی می‌کند و با دفاع از انسانیت، منزلت افراد را فراتر از ژنتیک آنها تشخیص می‌دهد.

در نهایت می‌توان گفت کتاب آیا ما برده ژن‌ هایمان هستیم؟ منبعی ساده و جذاب در مورد ژنتیک است که خوانندگان را به بازنگری در تأثیر DNA بر زندگی دعوت می‌کند. 

در حقیقت الکساندر با کمک علم، اخلاق و معنویت، دیدگاهی متفاوت در مورد قدرت و محدودیت‌های وراثت ژنتیکی ما معرفی می‌کند و ما را به درک عمیق‌تری از معنای انسان بودن دعوت می‌نماید.

کتاب آیا ما برده ژن‌ هایمان هستیم؟ برای شما است اگر …

  • شیفته‌ رابطه میان ژنتیک و رفتار انسان هستید.
  • به دنبال دیدگاهی متعادل و آگاهانه در مورد جبر ژنتیکی هستید.
  • به مفاهیم اخلاقی، فلسفی و کلامی علم ژنتیک علاقه دارید.
  • می‌خواهید آخرین پیشرفت‌ها در تحقیقات ژنتیکی و تأثیر اجتماعی آنها را درک کنید.
  • در مورد نقش اراده و انتخاب آزاد در زمینه‌ استعدادهای ژنتیکی کنجکاو هستید.
  • از گفتگوی علم و دین در مورد مسائل هویت و سرنوشت انسان لذت می‌برید.
  • به دنبال راهنمای جامعی هستید که ژنتیک را بدون ساده‌سازی بیش از حد پیچیدگی‌های آن، رفع ابهام کند.

نقد و بررسی‌ها

نظرت در مورد «آیا ما برده ژن هایمان هستیم؟» چیه؟

درباره نویسنده