کتاب کمک به کودکان رنج‌ دیده

Helping Children Cope with Change and Loss

نویسنده:
مترجم:
ناشر:

۱۵۹,۰۰۰ تومان

ناموجود

انتشار میلادی 2003
انتشار شمسی 1391
شابک 9789643499648
نوع جلد شومیز
قطع رقعی
تعداد صفحه 216
سری چاپ 1

Array

0/5 (0 دیدگاه)

حمایت از کودکان

کتاب کمک به کودکان رنج‌ دیده اثری از رزماری ولز است که هدف آن حمایت از کودکان در طی تغییرات و آسیب‌های اجتناب‌ناپذیر زندگی است. ولز در این کتاب تخصص خود در روانشناسی کودکان را با برنامه‌های کاربردی و عملی ترکیب کرده است. 

به این ترتیب به والدین و مربیان، بینش‌هایی در مورد پیچیدگی‌های عاطفی کودکان در مواجهه با مرگ یکی از عزیزان، موقعیت‌های اجتماعی، پایان دوستی یا هر عامل ناشناخته و جدید ارائه می‌دهد.

این اثر می‌تواند باعث افزایش درک خوانندگان شود. چرا که ابزارهایی در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد تا به کودکان کمک کند احساسات غم و اندوه، سردرگمی و ترس خود را به شیوه‌ای سالم و سازنده هدایت کنند. این اثر سرشار از همدلی عمیق و توصیه‌های عملی است. 

نویسنده بر اساس این موضوع، کتاب را به منبعی حیاتی برای همه افرادی تبدیل می‌کند که به دنبال تقویت تاب‌آوری و هوش هیجانی کودکان هستند. ولز با حساسیت و دقت بالا به موضوعات مورد نظر خود می‌پردازد و سعی می‌کند، تابوهای پیرامون بحث فقدان در کودکان را از بین ببرد.

عبور از طوفان احساسات

ولز برقراری ارتباط آزاد را به عنوان وسیله‌ای برای بهبود و رشد معرفی می‌کند و با ترکیب دانش نظری و راهکارهای عملی خوانندگان را در فرایند ایجاد محیط حمایتی هدایت می‌کند. این کتاب ایجاد محیطی که کودکان را تشویق کند احساسات خود را بیان کنند، تجربیات خود را درک کنند و رو به جلو حرکت کنند را برای رشد آن‌ها ضروری می‌داند.

محور اصلی کتاب کمک به کودکان رنج‌ دیده شناخت این موضوع است که کودکان تغییرات و مشکلاتی مثل فقدان را به شکلی متفاوت از بزرگسالان پردازش می‌کنند. به همین دلیل نیاز به رویکردی مناسب برای حمایت دارند.

ولز با تشریح اشکال مختلفی از فقدان که کودکان ممکن است با آن‌ها روبرو شوند مثل مرگ حیوان خانگی، طلاق والدین یا نقل مکان به مدرسه جدید، کتاب خود را آغاز می‌کند.

نویسنده بر اهمیت پذیرش غم و اندوه در کودکان که می‌تواند در طیف گسترده‌ای از احساسات و رفتارها ظاهر شود تاکید می‌کند. غم و اندوهی که اغلب توسط بزرگسالان نادیده گرفته می‌شود یا اینکه به طور کلی اشتباه درک می‌شود.

درک اندوه کودکان

ولز در ادامه مراحل کنار آمدن با غم و اندوه را به شکل اختصاصی در کودکان بررسی می‌کند و مدل‌های شناخته شده را متناسب با نیازهای رشد منحصر به‌ فرد آن‌ها تطبیق می‌دهد. او استدلال می‌کند که با درک این مراحل بزرگسالان بهتر می‌توانند سفر عاطفی کودکان را پیش‌بینی کنند و آرامش و ثبات را برای آن‌ها فراهم کنند.

کتاب کمک به کودکان رنج‌ دیده سرشار از مطالعات موردی و حکایت‌هایی است که روش‌های بی‌شمار ابراز غم و اندوه توسط کودکان را نشان می‌دهند. نویسنده مداخلاتی را که می‌توان برای درمان آن‌ها استفاده کرد را به تصویر می‌کشند.

این عناصر روایی باعث می‌شوند که خوانندگان از تجربیات دیگران استفاده کنند و بتوانند در روند دشوار هدایت کودکان در غم و اندوه به عنوان منبعی از آرامش برای آن‌ها عمل کنند.  

بخش مهمی از این کتاب بر راهکارهای عملی حمایت از کودکان تمرکز دارد. ولز در این اثر توصیه‌هایی را در مورد برقراری ارتباط با کودکان بعد از فقدان، ایجاد آیین‌هایی برای احترام به خاطرات و استفاده از هنر یا بازی به عنوان راه درمانی به خوانندگان ارائه می‌دهد.

کتاب کمک به کودکان رنج‌ دیده

رهایی از غم فقدان

ولز بر اهمیت حفظ روتین‌های همیشگی برای ایجاد حس عادی بودن تاکید می‌کند. البته او معتقد است که این روتین‌ها باید به اندازه کافی انعطاف‌پذیر باشند تا کودکان بتوانند با شرایط جدید هم سازگار شوند.

این اثر به غم و اندوه مراقبت هم می‌پردازد. کتاب بر خودمراقبتی و استفاده از شبکه‌های حمایتی تاکید می‌کند. نویسنده به بزرگسالان گوشزد می‌کند که برای اینکه بتوانند به خوبی از کودکان مراقبت کنند، باید در ابتدا رفاه عاطفی خود را مدنظر داشته باشند.

کتاب کمک به کودکان رنج‌ دیده نقش مدارس و جامعه را هم در فرآیند کنار آمدن با غم و اندوه مورد بررسی قرار می‌دهد. نویسنده این کتاب را در حمایت از کودکان داغ‌دیده در محیط‌های آموزشی را مفید می‌داند. ولز راهنمایی‌هایی را در اختیار مربیان قرار می‌دهد تا بتوانند محیط‌های همدلانه و فراگیر ایجاد کنند.

این کتاب همچنین تاثیر فقدان بر یادگیری و اجتماعی شدن را بررسی می‌کند. ولز خواستار ایجاد رویکردی مشترک بین خانواده‌ها و مدارس می‌شود تا بتوانند حمایت مستمر را به کودکانی که با چالش‌های مختلف روبرو شده‌اند، ارائه دهند.

این اثر در پایان خوانندگان را تشویق می‌کند تا فرآیند کنار آمدن با تغییرات و فقدان را به عنوان فرصتی. برای آموزش مهارت‌های زندگی به کودکان مثل همدلی، سازگاری و توانایی یافتن معنا و شادی در مواجهه با ناملایمات ببینند.  

کتاب کمک به کودکان رنج‌ دیده برای شما است اگر … 

  • به عنوان والد، مربی یا مراقب می‌خواهید از کودکی که با فقدان مواجه شده است، حمایت کنید.
  • می‌خواهید احساسات مختلفی مثل غم و اندوه را که کودکان در شرایط مختلف تجربه می‌کنند، بیشتر درک کنید.
  • به دنبال راهکارهای عملی برای کمک به کودکان در فرآیند مقابله با احساسات خود هستید.
  • می‌خواهید با کودکان خود در مورد موضوعات دشواری مثل مرگ و فقدان صحبت کنید.
  • می‌خواهید برنامه‌های حمایت از غم و اندوه را در محیط‌های آموزشی و اجتماعی اجرا کنید.
  • به دنبال راهنمایی برای متعادل کردن غم در عین حمایت از کودکان هستید.
  • برای آثاری که تاب‌آوری و هوش هیجانی را به عنوان مهارت‌های زندگی در کودکان تقویت می‌کنند، ارزش قائل هستید.

موضوع:

دسته:

نقد و بررسی‌ها

نظرت در مورد «کمک به کودکان رنج‌ دیده» چیه؟

درباره نویسنده