کتاب نظر به درد دیگران

تجربه و هنر زندگی 17

Regarding the Pain of Others

نویسنده:
مترجم:
ناشر:

۷۳,۰۰۰ تومان

ناموجود

انتشار میلادی 2001
انتشار شمسی 1401
شابک 9786007289082
نوع جلد شومیز
قطع پالتویی
تعداد صفحه 186
سری چاپ 6

Array

0/5 (0 دیدگاه)

اخلاق در عصر رسانه‌ای

نظر به درد دیگران، نوشته‌ی سوزان سونتاگ، درباره‌ی چگونگی تفسیر ما از رنج دیگران، به ویژه از طریق عکاسی و رسانه است. در این اثر، سونتاگ به مفاهیم اخلاقی در پی مشاهده‌ی تصاویر رنج و ناراحتی اشاره می‌کند. سونتاگ در کتاب نظر به درد دیگران، از نقش مهم رسانه‌های تصویری در شکل‌دهی آگاهی عمومی پرده برمی‌‌دارد؛ در واقع آگاهی عمومی درباره تراژدی‌ها و درگیری‌ها و جنگ‌ها. نثر تحلیلی سونتاگ خوانندگان را تشویق می‌کند تا نقش خود را به عنوان تماشاگر رنج، زیر سوال ببرند. در حقیقت این کتاب کمک قابل توجهی به گفتگو در مورد رسانه، اخلاق و حقوق بشر می‌کند.

اخلاقیات در مشاهده‌ی رنج

کتاب نظر به درد دیگران مجموعه‌ای از مقالات است که به بررسی تصویر رنج در رسانه‌های تصویری می‌پردازد. این مقالات نگاهی تاریخی به بازنمایی خشونت در رسانه‌ها اشاره دارد. از عکس‌ها و فیلم‌های جنگ داخلی امریکا و اردوگاه‌های مرگ نازی‌ها تا کشتار فلسطینیان و جنگ بوسنی. این کتاب نه تنها تحلیلی از بازتاب رسانه‌ای است، بلکه تحقیقی فلسفی در مورد همدلی، حساسیت‌زدایی و تمایل انسان به دیدن تصاویر دردناک است. سونتاگ خوانندگان را به چالش می‌کشد تا با حس کنجکاوی بالقوه خود درخصوص مشاهده‌ی درد روبرو شوند. 

همدلی یا بی‌تفاوتی؟

تماشای رنج دیگران از طریق رسانه چه تاثیری بر روی ما می‌گذارد؟ سونتاگ کتاب نظر به درد دیگران را با بررسی واکنش دوگانه‌ی افراد به تصاویر رنج آغاز می‌‌کند؛ یعنی ترکیبی از کنجکاوی و وحشت. او به ترسیم جنگ و رنج اشاره می‌کند و  در این زمینه، استقبال عمومی و تأثیر عکاسی را در نزدیک‌تر کردن تراژدی‌های دور به بینندگان یادآوری می‌کند. سونتاگ با نگاهی انتقادی به تحلیل مفهوم همدلی در رابطه با تصاویر رنج می‌پردازد و این پرسش را مطرح می‌کند که آیا این تصاویر واقعاً باعث تحریک همدلی می‌شوند یا اینکه قرار گرفتن مکرر در معرض آن‌ها، حساسیت‌زدایی را به همراه دارد؟ او همچنین به نظریه‌ی «خستگی از دلسوزی» اشاره می‌کند، جایی که تماشای مداوم رنج، ظرفیت همدلی بیننده را به تدریج کاهش می‌دهد.

مواجهه با تصاویر رنج

بخش قابل توجهی از کتاب نظر به درد دیگران به بحث در مورد صحت عکس‌ها اختصاص دارد؛ سونتاگ معتقد است در حالی که عکس‌ها واقعیت را بازتاب می‌دهند، اما در معرض دستکاری و زمینه‌سازی نیز هستند. او هشدار می‌دهد که می توان از عکس‌ها برای افشا یا پنهان کردن حقیقت استفاده کرد و افکار عمومی را در این فرآیند شکل داد. کتاب سرشار از سوالات انتقادی است که مسئولیت بینندگان تصاویر را در مواجهه با درد دیگران به چالش می‌کشد. سپس سونتاگ این فرض را رد می‌کند که دیدن، منجر به درک یا عمل می‌شود؛ او باور دارد که اغلب، تصاویر رنج، بیشتر برای ارضای کنجکاوی‌ عمل می‌کنند تا تحریک معنادار.

رسانه، اخلاق، انسانیت

شاید تصاویر مداوم از فجایع جنگ، به مرور زمان، باعث شده‌اند انسان‌ها دچار بی‌تفاوتی شوند و حس همدلی نسبت به رنج دیگران را از دست بدهند. سونتاگ با قلم تاثیرگذار خود موضوع بازنمایی تصویر جنگ و خشونت در فرهنگ امروز را شرح می‌دهد.  او نشان می‌دهد که چگونه تصاویر حاصل از درگیری‌ها، درک عمومی و پیامدهای اخلاقی در مناطق جنگ‌زده را شکل می‌دهد. شاید با توجه به فراگیر بودن خشونت در دنیا و ریخته‌ شدن آن‌ها در قالب تصویر، بتوان کتاب نظر به درد دیگران را نوعی دنیاشناسی انتقادی به شمار آوریم.

کتاب «نظر به درد دیگران» برای شماست اگر

  • به اخلاق عکاسی و نمایندگی رسانه علاقه دارید.
  • به دنبال درک تأثیر تصاویر بر ادراک و همدلی هستید.
  • در مورد نقش رسانه‌ها در شکل دادن به آگاهی عمومی در مورد درگیری‌ها و تراژدی‌ها کنجکاو هستید.
  • می‌خواهید سؤالات فلسفی در مورد کنجکاوی رنج را بررسی کنید.
  • نگران تعادل بین اطلاعات، احساسات و استثمار در رسانه‌های تصویری هستید.
  • از تحلیل عمیق و انتقادی فرهنگ معاصر و شیوه‌های رسانه‌ای استقبال می‌کنید.
  • به تلاقی هنر، اخلاق و حقوق بشر علاقه دارید.

نقد و بررسی‌ها

نظرت در مورد «نظر به درد دیگران» چیه؟

درباره نویسنده